Preljepo godišnje doba, nažalost često, kao kod nas do sada,obilježeno lošim i kišnim vremenom. Kao posljedica upravo takvog vremena javljaju se i prve prehlade, nadražaji i bol grla, kašljanje,  itd. Olakšajte si, dođite k nama na tretmane slane sobe.

Nakon teških radova i skupljanju plodova vašeg cijelogodišnjeg rada ili čak i obične jesenske šetnje opustite se na masaži! Imajte vremena za sebe!

Zašto se nebi ljepo u kasnim popodnevnim satima malo prošetali, opustili na odličnoj masaži, popili kavicu ( čitaj kaj ti paše umjesto kavice…:-) i dali sebi malo oduška!

jesen 2

I dok odlučujete doći do nas , za sve koje zanima evo i mala zanimljivost o jeseni.

Prema grčkoj mitologiji, to je vrijeme kada se Perzefona opet pridružuje svome mužu Hadu, strašnom bogu podzemlja, s kojim mora biti sve dok u proljeće ne dođe vrijeme da se vrati svojoj majci Demetri. Priroda oplakuje njezin odlazak, lišće gubi boju, a njezina majka božica Zemlje shrvana tugom zemlji donosi neplodnost.
Kako se bliži zima, lišće postaje žuto, narančasto ili crvenkasto, a zanimljivo je da ono zapravo ne gubi boju, već ponovno poprima onu izvornu.

To se događa jer se više ne stvara klorofil, koji za vrijeme ljeta uzrokuje zelenilo i koji zapravo blokira izvornu boju lista.

jesen 3

VIDIMO SE!