Mnoge žene u trudnoći pate od bolova, ukočenosti i pritiska, a često osjećaju i dodatni stres. Osim toga, kako trudnoća odmiče, spojevi zdjelice postaju sve mekši jer se tijelo priprema za porođaj, a to često uzrokuje bolove u leđima. Zato je masaža tijekom trudnoće idealna terapeutska metoda za različite potrebe trudnice.

Masaža poboljšava funkciju mišića, cirkulaciju i općenito tjelesni tonus, oslobađa od psihičkog i fizičkog umora. Zbog velikih tjelesnih i hormonskih promjena koje se pojavljuju kod buduće majke, neki liječnici ne preporučuju masažu tijekom prvog tromjesečja. Drugo i treće tromjesečje dobro je vrijeme za početak prenatalne masaže.

Ne preporučuje se jaka masaža, trudnica ne bi nikad smjela osjetiti nelagodu i bol.

Masažom cijelih leđa, vrata, nogu, stopala i laganim glađenjem trbuha kod trudnica se smanjuje bol u leđima i pojačava prokrvljenost tijela.Masaža može trajati do sat vremena ako je trudnici ugodna. Jednom tjedno tijekom drugog tromjesečja, a dva puta tjedno ili više tijekom trećeg tromjesečja dobra je mjera masaža.

Masaža je korisna svakome, čak i trudnicama s višeplodnom trudnoćom.Kod komplikacija u trudnoći, masaža se ne preporučuje!

Vrijeme trajanja tretmana je od 30 minuta do 60 minuta.